På 2Långs teaterskola är leken central och vi är övertygade att lust, både inom drama och komedi, är skådespelarens bästa drivmedel. Utbildningen bedrivs på kvartersscenen 2Lång i nära samarbete med vår offentliga scen där du under utbildningen kommer att redovisa flera av dina arbeten för en publik.

2Långs Teaterskola – År 2

Ett produktionsinriktat år med fem premiärer Ansökan för läsåret 2019/20 är öppen, ansök HÄR År 2 på 2Långs Teaterskola är ett produktionsinriktat år med fokus på uppsättningar av föreställningar och mötet med publiken. Under året arbetar du med fem produktioner, Improvisation, Clown, Klassiker, Mitt verk och Film. Varje produktion avslutas med en offentlig föreställning på vår scen. Parallellt under året tränas ni i röst och kropp. Vi tar in 6-8 personer. För att bli antagen till År 2 ska du ha gått 2Långs Teaterskola år 1 eller motsvarande utbildning på annan teaterskola eller yrkeserfarenhet. Utbildningen pågår under ett år och bedrivs två dagar i veckan, onsdagar och torsdagar. Målet med År 2 är att du som skådespelare ska få dyka in i en process för att nyttja alla dina kunskaper och erfarenheter, testa, misslyckas och lyckas och till slut möta publiken i en premiär, och sen dyka in i nästa process. Klassen är en mindre grupp på 6-8 personer och vi lägger stor vikt vid våra elevers utveckling och under utbildningen kommer du få mycket personlig återkoppling och vi strävar efter att alla, både som individer och grupp, ska få största möjliga utveckling.

Mål

Efter examen från 2Långs Teaterskola – År 2 har du:

  • Genomfört fem premiärer
  • Ett fördjupat sceniskt självförtroende
  • En fördjupad förståelse för hur kroppen, rösten och tanken spelar in i ditt skådespelararbete.
  • Förutsättningar för vidare studier på högre nivå och/eller möjligheter till att arbeta som skådespelare samt kunskap om att forma och producera sceniska föreställningar
  • Gedigen erfarenhet av uppsättningar av föreställningar i flera olika genrer
  • En lustfylld och inspirerande inställning kring teater och sceniskt arbete!

Målgrupp

2Långs Teaterskola År 2 vänder sig till dig med tidigare teatererfarenhet. För att bli antagen till andra året ska du ha gått 2Långs Teaterskola år ett eller motsvarande utbildning på annan teaterskola eller yrkeserfarenhet.  Alla som ansöker får komma på ansökningsdagarna.

Info Läsåret 2019/20:

Termin 1: 4 september – 19 december 2018 Termin 2: 8 januari – 14 maj 2019

Pris: 27 000:- per termin inkl. moms Utbildningen är privat och ej CSN-berättigad Utbildningen hålls på Kvartersscenen 2Lång Andra Långgatan 30, 413 27 GÖTEBORG Linjeledare: Frida Sundström Frågor? Maila frida@2lang.se eller kom in till oss på 2Lång och prata!Produktioner – År 2


Improvisation

Antal veckor: 8
Lärare: John Pekkari
Föreställningar: 27 sep och 19 dec

IMPROVISERAD FRIFORM Under två fyraveckors-block arbetar vi fram två olika improviserade föreställningar. De fyra första veckorna ägnas åt att befästa gruppens samarbete då vi leker fram en fri form-föreställning med bejakande som huvudsakligt fundament. Lust, tillit och den gränslösa fantasin blir grunden i en lekfull start på terminen. IMPROVISERAD MUSIKAL I ett andra improblock kommer vi att dyka ner i improviserad sång. Vi övar oss på att improvisera både grupp- och solosång och arbetar vidare mot en improviserad helaftonsmusikal som avslutar de båda improblocken.


Clown

Antal veckor: 8
Föreställningar: 25 och 29 nov
Lärare: Tobias Rosén

8 veckor med fördjupning i clown med utgång ifrån maskarbetet i Commedia dell’arte. Vi kommer jobba utifrån clownens regelverk och det fysiska uttrycket för clownens närvaro och synlighet. Vi kommer under perioden jobba med sikte mot scenen och en produktion där text nödvändigtvis inte kommer vara det centrala arbetet utan snarare det fysiska och det tysta spelet. Vi utforskar clownens scenspråk och de improvisationer som uppstår i mötet med publiken och hur vi tar tillvara på innerliga och kärleksfulla misslyckandet som är clownens styrka.


Klassiker/Rollarbete

Antal veckor: 10
Föreställningar: 14, 16 och 17 mars

Under 10 veckor arbetar ni med ett redan skrivet material. Ni sätter upp en klassiker. Ett gediget rollarbete där slutprodukten blir en offentlig föreställning. I scenframställningen arbetar vi med gestaltning. Skådespelarens arbete med en text och/eller scenisk situation sker med verktygen mål, vilja och handling.


Mitt verk

Antal veckor: 5
Lärare/regi: Frida Sundström
Föreställning: 18 april

En del av vår utbildning handlar om att lära sig att identifiera vad man vill/ gillar och att våga göra det fullt ut. Så i “Mitt verk” får du möjlighet att göra ditt verk. Det kan vara en monolog från en favoritscen i en film/serie, stand up, dikt, politiskt tal, berätta en hemlis, sjunga en aria, akrobatik, ett minne. Det kan vara nästan vad som helst, men det ska komma i från dig. Du får regi och guidning på vägen och slutresultatet blir en föreställning med allas ”verk”.


Film/Showreel

Antal veckor: 4
Lärare: Joen Heed Windahl, David Färdmar, Magnus Bergström, Nicklas Estberg
Föreställning: 16 maj (filmpremiär)

Fyra veckors filmkurs där alla skapar varsin showreel.
Vecka 1 inspelning av dramatisk scen
Vecka 2 presentationsfilm, CV, selftape
Vecka 3 CV-fotografering
Vecka 4 klipp av showreel och filma och klipp korta filmer med mobilen


Röst & Tal

Lärare: Sofi Kilhstrand, sångpedagog och logonom
Kontinuerlig träning under hela termin 1 och halva termin 2.
Totalt 66,5 timmar


Klicka HÄR för att komma till ansökan