Avslutning för Göteborgs seriefestival 2019 (kvällstid)

Avslutning för Göteborgs seriefestival 2019 (kvällstid)

Kvällsevenemanget som avslutar Göteborg seriefestival 2019:
Joakim Lindengren och Johan Wanloo samtalar, Seriekaraoke med Henri Gylander samt DJ.

Kl. 19.00 – Dörrar öppnar
Kl. 20.00 – Lindengren och Wanloo samtalar
Kl. 21.30 – Seriekaraoke

Biljetter – Förköp 150 kr / I dörren 180 kr

Göteborg seriefestival är Seriefrämjandets nya festival för tecknade serier i Göteborg. Festivalen kommer äger rum under höstlovet v44 (28 okt – 3 nov) och bjuder på utställningar, scenprogram och workshops för barn och vuxna, med särskilt fokus på unga.


JOAKIM LINDENGREN
Etablerade sig som serieskapare i mitten av 1980-talet i serietidningar som Elixir, Pox och Galago. Tidigt gjorde han sig känd för att använda sig av många kiss-, bajs- och sexskämt.
Sedan albumdebuten 1986 har han gett ut mer än tjugo seriealbum (inklusive samlingsvolymen Jag Joakim) och har även illustrerat ett antal barnböcker.
Tillsammans med David Nessle och Martin Kristenson har Lindengren grundat förlaget Skadeglatt Leende. Förlaget gav 1999–2011 ut serietidningen Kapten Stofil om ett superhjälte-alter ego, en bakåtsträvande förkämpe för rättvisa, hårpomada och portvinsgelé. Joakim Lindengren var även en av initiativtagarna till Svenska Småbil- och Rusdrycksförbundet.

Lindengren utkom 2017 med en seriebok olik allt han gjort tidigare. United States of Banana, efter den puertoricanska författaren Giannina Braschis bok med samma titel, är en politisk, poetisk och humoristisk allegori över Latinamerikas och dess emigranters roll i USA, i dag och i framtiden.

JOHAN WANLOO
Under 1980-talet började Johan Wanloo synas i egna eller andra seriefanzine, och 1987 vann han en serietävling utlyst av Göteborgs-Posten. Samma år började hans serie Torsten publiceras i tidningen Svenska Hemdator Hacking fram till 1994.

Johan Wanloo har sedan mitten av 1990-talet synts i tidningar och album med ett antal olika humorserier och personligt tecknade äventyrsserier. Han har under åren skapat en stor mängd humorserier, där populärkulturparodier finns med i en eller annan form.
Bland annat har han tecknat Kapten Klara och serieversionen av Doktor Mugg, och han har medverkat i Kapten Stofil samt ett stort antal andra serietidningar.
Johan Wanloo belönades 2006 med Svenska Serieakademins Adamsonstatyett.

Hösten 2019 kommer boken Enklare fysiska övningar som samlar Johan Wanloos bästa skämtteckningar men också innehåller texter om skapande, bra och dålig humor och gymnastikövningar för otränade serietecknare i medelåldern.⁠

SERIEKARAOKE med Henri Gylander

Även kallat ”liveteckning till musik”. Hugade tecknare anmäler sig och tecknar i några minuter till var sin låt.
Henri Gylander, som leder seriekaraoken, är sverigefinsk serieskapare, bosatt i Göteborg. Han är även verksam som författare, illustratör och redaktör.


Kvartersscenen 2långs serverar även mat och dryck.

Alla våra gäster har bordsplatser, men vill ni vara säkra på att få sitta tillsammans skall ni boka bord.
Observera att bordsbokning inte gäller som biljett. 
Har ni köpt biljetter separat men vill sitta ihop? För att vi ska kunna veta att ni är ett sällskap behöver ni meddela oss.

Vår meny hittar du här!
För bordsbokning mejla bordsbokning@2lang.se

Efter biljettköp – Maila bordsbokning@2lang.se med följande info:

  • Vilken kväll och föreställning
  • Hur många ni är
  • Namn du bokar i

2Lång samarbetar med sensus-svart

lör 2 Nov

20:00 - 23:00

150-180kr

Du gillar kanske det här också?