Psykologer Föreläser

Psykologer Föreläser

SJÄLVKÄNSLA – eller hur känner du dig själv?

Slutsålt sist och på grund av det stora intresset ges en extraföreläsning i ämnet! 

Psykologstudent Patrik Ljungkvist ger oss i denna föreläsning en psykologisk inblick i begreppet självkänsla. Vad har vi för känsla för oss själva? Hur påverkar det oss i våra relationer och vardag? Vad påverkar självkänslan? Vad är det för skillnad på självkänsla och självförtroende?

Dessa och andra frågor kan komma att dyka upp under kvällen och Patrik ger oss även råd hur vi kan påverka vår självkänsla.

Han skriver:

”Vad är självkänsla?
Hur kan man/jag få en bättre självkänsla?
Hur är din relation mellan ”jag” och ”mig”?

Senaste åren har självkänsla fått ta stort utrymme i media och litteraturen. Vi blir bombarderade med böcker, tips och råd på hur vi kan känna oss mer värdefulla. Jakten på att tänka och känna bättre om sig själv tar upp allt större del i människors medvetande.

Men vad är egentligen självkänsla?

Det finns många svävande idéer om vad denna mystiska ”självkänsla” egentligen betyder. Beroende på vilken hemsida eller bok du läser så får du olika svar.

Google hälsar med följande beskrivningar;

”Självkänsla är känslan av en egen valuta som person.”
”Din syn på dig själv.”
”Självkänsla är din självkännedom.”
”Det är den man tror att man är.”
”Självkänsla innebär att man vet vem man är.”
”Att man gillar sig själv.”
Och hur får man bättre självkänsla?

Det finns oändligt med självhjälpsböcker och gurus som kommer ”ge dig svaren”. Men vad säger forskningen om att förbättra sin självkänsla?

I denna föreläsning kommer vi gå igenom självkänsla som begrepp – en sprint från antikens Grekland till moderna teorier och ”allmänna” uppfattningar. Vi kommer även titta på både beprövade metoder samt ”tips och tricks” för att få bättre självkänsla.”

Patrik

Patrik Ljungkvist är Psykologstudent som skriver sin masteruppsats på ämnet självkänsla samtidigt som han utbildar sig till skådespelare. Han har tidigare medverkat på Psykologer Föreläser vid premiären på det återkommande konceptet ”Psykologer Spelar Roll”.

Kvartersscenen 2långs bar & restaurang har öppet från 18.00 – 23.00
För bordsbokning mejla frida@2lang.se
Vår meny hittar du här!

2Lång samarbetar med sensus-svart

ons 6 Dec

19:15 - 21:15

100 kr

Du gillar kanske det här också?