Psykologer Föreläser

Psykologer Föreläser

FÖRVALTNINGEN – om att vara på jobbet utan att jobba!

Funderar du ibland över vem eller vad som egentligen styr på din arbetsplats? Är det den officiella strukturen som man kan se och läsa om i dokument och organisationsscheman eller finns det en stark, inofficiell kultur ”under ytan”? Ur ett arbetspsykologiskt perspektiv kan vi här ibland se exv. normer, dolda konflikter, informella roller och grupper, bristande kommunikation och rädsla för att sätta ord på vad man upplever och ser.

Jonas Hjalmar Blom kommer att ta oss med på en sejour i dessa frågeställningar. Han skriver följande om sin föreläsning:

”Arbetslivet idag skiljer sig markant från hur det såg ut för bara tio år sedan. Digital teknik möter traditionella sätt att arbeta. Att medarbetare – och chefer – gör sitt bästa råder inget tvivel om. Inte heller råder det något tvivel om att det ibland blir konflikter, missförstånd och absurda situationer.

– Hur kommer det sig att vi som medarbetare förr eller senare riskerar att avancera över vår kompetensnivå?
– Hur kommer det sig att ett möte verkar ta precis så mycket tid man avsatt till det, även om man avklarat den egentliga frågan redan efter fem minuter?
– Hur kommer det sig att vi kan utveckla ett beteende där vi snarare gör allt för att undvika misstag, i stället för att försöka skapa förbättringar?

Arbetslivets psykologi har svar på dessa frågor. I sin föreläsning ”Förvaltningen – om att vara på jobbet utan att jobba” tar Jonas Hjalmar Blom upp arbetspsykologiska fenomen på ett lättsamt och humoristiskt sätt, med grund i den fiktiva romanen med samma namn.”

Blom
Jonas Hjalmar Blom är Leg. Psykolog med bakgrund bland annat vid Arbetsförmedlingen och Psykologifabriken. Nu har han sadlat om till författare på heltid och debuterar i Mars 2018 med sin roman Förvaltningen. I en humoristisk och träffande berättelse får läsarna stifta bekantskap med människorna på en arbetsplats någonstans i Sverige. Eller, som en provläsare uttryckte det; ”Det är som en blandning av ’En Man Som Heter Ove’ och tv-serien ’The Office’”.

Kvartersscenen 2långs bar & restaurang har öppet från 18.00 – 23.00
För bordsbokning mejla frida@2lang.se
Vår meny hittar du här!

2Lång samarbetar med sensus-svart

ons 18 apr

19:15 - 21:15

120 kr

Du gillar kanske det här också?