Psykologer Föreläser

Psykologer Föreläser

Ett samtal om kärlek

Peter Jansson

Vilken plats har kärleken i vårt samhälle och våra liv? Ur vilken eller vilka källor hämtar vi näring för en kärlek som ser bortom dem mediala bilderna och dess förenklade normer och ideal? Vilket utrymme ger vi för normala reaktioner på förluster och besvikelser, att ibland vara olyckliga?

Vilken plats har det fördjupande samtalet om kärlek i en kultur där vi genom bl.a. sociala medier kommunicerar mer än någonsin men där vi även möter starka, stiliserade bilder av det eftersträvansvärda?

Peter Jansson trollband fullt hus på 2Lång våren 2017 med att karismatiskt tala om; ”Kärleken till det mänskliga samtalet”. Han återkommer nu med rubriken; ”Ett samtal om kärlek” som knyter an temat från föregående tillfälle.

Peter ger följande beskrivning;

Hur älskar människorna år 2019? Hur kan vi nalkas och förstå kärlek i ett samhälle som håller på att sönderfalla i girighet, njutning och narcissism, och där vi inte längre har rätt att vara olyckliga? Vi behöver tala om kärlekens poesi och det begär som bebor den, rannsaka gemenskapens och tillgivenhetens villkor, och teckna silhuetten av den förlust och saknad ur vilken den sanna kärleken springer fram.”

Peter Jansson är psykolog, leg. psykoterapeut och psykoanalytiker. Han är verksam med egen mottagning, handledningsuppdrag och som lärare på Göteborgs Universitet, bl.a. på psykologprogrammet.

Peter


 

Kvartersscenen 2långs bar & restaurang har öppet från 18.00 – 23.00
Vår meny hittar du här!
För bordsbokning mejla bordsbokning@2lang.se

Alla våra gäster har bordsplatser, men vill ni vara säkra på att få sitta tillsammans skall ni boka bord.
Observera att bordsbokning inte gäller som biljett.
Har ni köpt biljetter separat men vill sitta ihop? För att vi ska kunna veta att ni är ett sällskap behöver ni meddela oss.

Efter biljettköp – Maila bordsbokning@2lang.se med följande info:

  • Vilken kväll och föreställning
  • Hur många ni är
  • Namn du bokar i

2Lång samarbetar med sensus-svart

tor 19 Dec

19:30 - 21:30

120-150 kr

Du gillar kanske det här också?