KLUBB IMPULS - Maria Palmqvist / Liv Hauge

KLUBB IMPULS - Maria Palmqvist / Liv Hauge

Klubb Impuls bjuder in till sista konsertkvällen för året och då vill vi mysa till det ordentligt.
Denna kväll spelar två riktigt bra band som verkligen bjuder in en till en annan värld. Vi välkomnar er, och vi välkomnar banden Maria Palmqvist och Liv Hauge Ensemble till Kvarterscenen 2Lång.

Plats: Kvarterscenen 2Lång, Andra Långgatan 30
Dörrar: 18:00
Första konsertstart: 19:30
Andra konsertstart: 20:45

Biljettpris: Köp biljett!

Maria Palmqvist är en sångerska och låtskriverska verksam i Göteborg. Allt skapande utgår från sången och hjärtat, där ledord som innerlighet, ärlighet och sårbarhet är ständigt närvarande i text och musik. Med sin musik vill hon erbjuda lyssnaren en annan värld för en stund, en trygg plats att färdas mellan tankar och känslor.

Musiken blandar akustiska instrument med elektroniska ljudbilder och bär spår av improvisatoriska alluderingar till jazzen, rena klanger från den klassiska världen samt strukturella element från popmusiken; alltid med rösten som nav. I skapandet finns genomgående teman som själv-tvivel, melankoli, hopp, ensamhet och den universella önskan om att bli älskad; byggstenar som utgör en människas existens. 2021 kom debutskivan Take My Yoke och under 2023 är hon aktuell med en ny EP.

Karl-Magnús Andersson – piano, synth
Malin Almgren – trummor
Viktor Reuter – bas
Lyssna här: https://open.spotify.com/artist/1YBpPGuYFHKrqkOykflRMQ?si=rB9mLlEqR8SzcnZNY0KMyg

—-

Liv Hauge är en oslobaserad musiker, uppvuxen i Mosjøen i Nordland. Tillsammans med sin ensemble berättar de historien om Ekko som är olyckligt kär i Narcissus. Hon följer honom vart han än går och har varken egna tankar eller åsikter. Det känns så småningom meningslöst, och Ekko börjar undra vad som kommer att hända om hon slutar upprepa vad andra säger. Vad ska hon säga då? Och behöver hon verkligen följa Narcissus, som ändå bara bryr sig om sig själv?

Musiken utforskar Ekkos känslor och möjligheter, och improvisationsmusikens oförutsägbarhet är en parallell till ett eko som talar fritt. För vad händer då?

Ragnhild Moan – sång
Marte Eberson – synth, sång
Signe Emmeluth – saxofon
Torstein Lavik Larsen – trumpet
Fredrik Luhr Dietrichson – bas
Andreas Winther – trummor
Liv Andrea Hauge – piano, sång
Lyssna här: https://orcd.co/hva_naa_ekko

tor 7 dec

19:30-22:00

150-200kr

Du gillar kanske det här också?

Inga Evenemang