Sommar på 2lång - Triokväll

Sommar på 2lång - Triokväll

Spännande triokväll med psykologföreläsning, Eldstrom & The Bitter and Sick and Die Alones!
Först ut är en föreläsning med Christer Borg om Rädsla och Mod – och andra känslor som ställer till besvär.
Därefter får vi njuta av musik från bluestoner till vistoner och ljudlandskap präglad av mystik, vi ger en kväll som inte lämnar någon oberörd.

Fri entré under hela kvällen, välkomna in och ut till vår fina uteservering.

Tider:
Kl.17.00 – Dörrar öppnar
Kl.18.00 – Föreläsning med Christer Borg
Kl. 19.30 – Eldstorm
Kl.21.00 – The Bitter and Sick and Die Alones

Kl.18.00 – Föreläsning med Christer Borg
om Rädsla och Mod
– och andra känslor som ställer till besvär.
En psykologs funderingar, erfarenheter och tankar om att välja att välja eller välja att inte välja då vi upplever obehagliga och jobbiga känslor.

Medverkande:
Christer Borg

Kl. 19.30 – Eldstorm
Ur eld och storm föddes vi, stora vidunderliga skuggväsen, mörka som råkor, lystna som rastlösa vågor som mullrar in mot hamn.

Göteborgsbaserade duon Eldstorm har sina musikaliska rötter i amerikansk folkmusik. Elin Engberg har tidigare hörts i publikfavoriter som Det Blev Handgemäng och Swing Tarturo. Hannah Shermis har länge varit en älskad röst i musik-sverige och spelar nu i countrytrion My Dear Companion.
Duon har sedan 2014 gjort sig kända på bluesscener runtom i landet och Europa under namnet The Storm and The Fire, som uppskattade och respekterade tolkare av blues, country och oldtime.
Under dom senaste åren har bandet börjat ägna sig åt sin egenkomponerade musik och under 2019 markerade dom sin nya musikaliska inriktning med att byta namn till Eldstorm.

Medverkade:
Elin Engberg- Sång, dulcimer och autoharpa
Hannah Shermis- Sång, gitarr, banjo och dulcimer

Gästmusiker:
Emanuel Svensson- Trummor
Christoffer Johansson- Elbas, gitarr

https://open.spotify.com/album/5vtmBXjNXQiSBUEX8OZWnY?si=wpuv1uh5RjGBLkKAPWXHbw

Kl.21.00 – The Bitter and Sick and Die Alones
Att höra The Bitter and Sick and Die Alones är en speciell upplevelse där man kastas mellan hopp och förtvivlan, glädje och sorg. Med total närvaro och musikalisk skicklighet tar bandet med lyssnaren på en meditativ resa som inte lämnar någon oberörd.

Musiken har sin grund i blues och vistradition, med inslag av grunge, frijazz och det sakrala. Tonen är genomgående mörk då bandet väljer att behandla dystra ämnen och tragiska livsöden.

The Bitter and Sick and Die Alones släppte nyligen ett nytt album som bär titeln ”fire, Storm”. Albumet kretsar kring kapitalismens rovdrift på människan och naturen. Om hur kapitalets logik tvingar oss kasta bensin på elden trots att vi är svedda och att vårat hem redan står i brand.
”And the spark that I once felt, the spark that turned into a flame. Only ashes will remain…”

Medverkande:
Christoffer Johansson- Sång och gitarr
Emanuel Svensson- Trummor och synth
Oskar Karlsson- Elbas och synth

Spotifylänk:
https://open.spotify.com/album/65G6gfKOY5vuh9CXARSVvM?si=qhgI7kkhSx-UmY5EZPj9LA

 

Kvartersscenen 2Lång under Covid-19
Vi har möblerat luftigare för att sänka kapaciteten och bunkrat upp med både handsprit och tvål. Det är inte tillåtet att stå upp att äta eller dricka samt ha barhäng – Samtliga gäster behöver beställa mat och dryck vid sin sittplats via vår hemsida (2lang.se). Vi kommer sedan ut med beställningar till borden. Detta är för att minska köbildning i baren då det kan bli väldigt trångt.
Under sommaren har alla evenemang fri entré och fri sittning, så om ni vill komma förbi är det bara att slå sig ner vid på ledig stol.
I övrigt ber vi er att hålla avstånd och att vara snälla mot varandra.

tor 9 jul

18:00-23:00

FRI ENTRÉ

Du gillar kanske det här också?