Christian Kjellvander - Live på 2Lång

Christian Kjellvander - Live på 2Lång

På scen tornar han upp sig lika orubblig, för att inte säga ointaglig, som han låter på skiva, alltid med blicken fäst vid horisonten. På varje ny skiva stakar Christian Kjellvander ut en bestämd linje som han håller från start till mål. Så här långt in i den snart tre decennier omfattande karriären framstår han som en av den svenska rockens främsta stilister och visionärer, begåvad med en sorts oängslighet och tyngd du bara får av att nöta, nöta och nöta dina färdigheter på vägar, i replokaler och i studior. I dag känns det uteslutande självklart att nämna honom jämte mästare som Leonard Cohen och Nick Cave.

Christian Kjellvander har i många år varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap, inte minst togs detta till sin spets på Tonbruket-samarbetet Doom Country i början av 2020 som möttes av jublande kritiker och som fick Nöjesguiden att utbrista ”ett sant mästerverk”.

Hösten 2020 släpps Christian Kjellvanders åttonde studiosoloskiva ”About love and loving again”, som bland annat innehåller singeln ”Process Of Pyoneers”.

Med »Wild Hxmans« befäster Christian Kjellvander sin position som en av vårt lands mest egensinniga, kompromisslösa och nödvändiga konstnärer. – Pierre Hellqvist, Sonic

Christian Kjellvanders röst rör sig likt en ängel runt musiken och landar alltid perfekt. Vackra arrangemang, fantastiskt musicerande och låtskrivande gör About Love and Loving Again till en tidlös skiva som kommer att låta lika bra om 50 år. – Mark Kozelek

Det är allt annat än extrovert men rakt igenom trollbindande, med samma unika ton och temperament som alltid, och utan tvekan något av det mest övertygande denne artist har spelat in. – Håkan Steen, Aftonbladet, om ”Wild Hxmans”

Datum: 3 juni
Dörrar öppnas (med bar & kök: 19:00
På scen från 20:00
www.2lang.se

— — — — — — — —

Om 2Lång
Kvartersscenen 2Lång – Andra Långgatan 30, Göteborg
Vår meny hittar du här!

Har du frågor kring vår meny vänligen kontakta oss via info@2lang.se eller magnus@2lang.se

 

Tillgänglighet och praktisk info
Kvartersscenen 2Lång ligger på markplan.
Det finns inga trösklar i den publika miljön.
För den som använder i rullstol finns anpassad toalett.
I den bakre delen av lokalen är publikplatserna på en upphöjning.
I övrigt är publikplatser på markplan – dvs vi har ingen gradäng eller ”biosittning”.
Scenrök kan förekomma under våra evenemang.
Vid frågor – vänligen kontakta oss via info@2lang.se

lör 3 jun

20:00-22:00

Från 150kr

Du gillar kanske det här också?

Inga Evenemang