PSYKOLOGER FÖRELÄSER & ST LUKAS

PSYKOLOGER FÖRELÄSER & ST LUKAS

Psykologer Föreläser & S:t Lukas presenterar 

Gaming och gambling – Allt du behöver veta som förälder till barn som gillar att spela

Nästan alla barn idag spelar spel på dator, tv eller mobilen. Spelvärlden förändras snabbt och det är svårt till och med för en 20-åring att känna igen sig i en 10-årings vardag. Viktiga vuxna i barnens liv möter utmaningar varje dag som rör skärmtid, köp i spel, säkerhet online, våld i spel, åldersgränser och det hårda sociala klimatet online. 

Var går gränsen mellan ett passionerat intresse och problematiskt spelande? Blir man våldsam av att spela krigsspel? Hur stärker man relationen till sitt barn för att kunna prata om spelandet utan att det slutar i upprivande konflikter? Skall man begränsa sitt barns spelande och i sådana fall hur? Och vad är det egentligen som är så roligt med att spela?

I den digitala världen finns även fler vägar in i ett spel om pengar. Vägar som förgrenas i hög takt och blir svåra för ett samhälle i stort, och den lilla människan i synnerhet att navigera i. 

Vad finns det för hjälp när det roliga går över i beslut som äventyrar den egna framtiden? 

Theo Toresson är leg. Psykolog och arbetar med gaming för Rädda Barnen och möter i sitt arbete föräldrar, barn och spelutvecklare och han har dessutom själv spelat allt ifrån World of Warcraft till Tetris. Theo har tidigare arbetat som skolpsykolog och med KBT-behandling för spelberoende och problematiskt dataspelande inom psykiatrin.

Johan Conse är Socionom och leg. Psykoterapeut och arbetar på Sankt Lukas Göteborg. Han har tidigare arbetat på Spelberoendeteamet i Göteborgs Stad. Dit sökte bl.a. unga vuxna som utvecklat spel om pengar genom sportsbetting och gaming. Han har utformat KBT-manual för spelberoende tillsammans med Karolinska Institutet och utvecklat forskningsprojekt med Lund Universitet. Johan har genom sitt yrkesliv arbetat med olika former av riskbruk och beroende inom primärvård, psykiatri, kommun och i sin nuvarande roll på S.t Lukas.

PRAKTISK INFO
Dörrar öppnar kl 18:00
Föreläsning startar kl 19:00

 

OM 2LÅNG

Kvartersscenen 2Lång – Andra Långgatan 30, Göteborg
Här finns bar & restaurang där du kan äta innan och under event. Bar & kök öppnar alltid kl 18 så kom gärna innan så du hinner äta i lugn och ro. Vår meny hittar du här!
Har du frågor kring vår meny vänligen kontakta oss via info@2lang.se eller magnus@2lang.se
För att minska trängsel och kö i lokalen rekommenderar vi vår publik att beställa mat och dryck via sin mobil på plats.

Tillgänglighet och praktisk info
Kvartersscenen 2Lång ligger på markplan.
Det finns inga trösklar i den publika miljön.
För den som använder i rullstol finns anpassad toalett.
I den bakre delen av lokalen är publikplatserna på en upphöjning.
I övrigt är publikplatser på markplan – dvs vi har ingen gradäng eller ”biosittning”.
Scenrök kan förekomma under våra evenemang.
Vid frågor – vänligen kontakta oss via info@2lang.se

tor 16 maj

19:00-21:00

100kr

Du gillar kanske det här också?

Inga Evenemang