XR ettårsfest!

XR ettårsfest!

”Extinction Rebellion” har överlevt ett år i Göteborg – detta måste firas!

Kom och dansa för allt levande på planeten, en riktig helkväll där allt överskott oavkortat går till upproret.

18.00 – Dörrarna öppnar
19.00 – Första bandet kliver på
23.00 – Efterfest i annan lokal

Entré:
100 kr – reducerad
200 kr – standard
300 kr – generös

Kvällens 
akter:

CATS AND DINOSAURS
Det vänsterfeministiska swingkollektivet Cats and Dinosaurs blandar enligt egen utsago den objektivt bästa musikstilen med den objektivt bästa politikstilen. Resultat: dansfest! På repertoaren har swingklassikerna konkurrerats ut av den egna plakatpolitiska sångskatten med låtar som ”Jobba mindre!”, ”I nättrollets sal” och ”Male Privilege”. Med en tonårspunkares nakna intensitet och en bluestants sargade hjärta besjunger dom allt utom kärlek, från arbetskritik och praktisk marxism till antirasism och feministisk teori. Sedan valdagen 2014 har Cats and Dinosaurs kuskat land och rike runt med sin unika liveshow, och fått en ständigt växande skara dedikerade fans. Deras konserter är en surrealistisk blandning av jazzkabarét, punkkällare, 1 maj-tal och Allsång på Skansen. Inte minst har de gjort sig kända för sina engagerande mellansnack som med både humor och sylvass samhällskritik lämnar få oberörda. Feel the sting of the left wing swing!

www.catsanddinosaurs.com
https://open.spotify.com/artist/2jUy7jo0HpCg0hDcg0bAlr?si=wwzeCX_xREizOdeHglIM_g

LEA
Lea har under flera år spelat som trubadur på caféer, krogar, små scener, gator och torg på många håll i Europa. Hon spelar både egna och andras låtar och har – tack vare sin mammas skivsamling – sedan tidigt inspirerats av musiker som Karen Dalton, Tom Waits, Bob Dylan, Martha Wainwright m.m. vilket hörs tydligt i hennes musik. I januari 2018 släpptes hennes debutalbum Diamonds på skivbolaget PACAYA records.
Hennes gitarrspel är avskalat och direkt och hennes sång rak och ärlig. Tillsammans med texter om vänskap, saknad och revolutionärer blir hennes musik en känslosamma resa som berör.

www.leamusic.se
https://open.spotify.com/album/6BGjb9kLzIc39EVJUDvPRw

JAZZ GANGSTER MACHINE
Den 18/10 släpper den svenska hiphop duon Jazz Gangster Machine sin debut EP ”Namaste Madafackers!”. Sex spår innehållande allt ifrån skotska sitar-solon till dansk-brasilianska rappare.
Jazz Gangster Machine är en hiphop-duo bestående av Martin Bejarano Wahlgren (Martin The Rapper) och Johan Axelsson, som båda är involverade i många musikaliska projekt.
Multitalangen och saxofonisten Johan Axelsson spelar även i bandet Mother Mink, samt spelade tidigare i bandet Isak Strand vs Toe. Martin Bejarano Wahlgren, som även uppträder under artistnamnet Samson For President, har lämnat rollen som soulsångare och rappar istället.
Tillsammans är deras nya musik en välkomnad ny inriktning på Svensk hiphop, och kan närmast beskrivas som en rytmisk och poetisk feelgood kavalkad.
”Ingen av oss har vuxit upp med hiphop – men det behövs väl inte?” Säger Johan om sin roll som hiphop producent. Jazz Gangster Machine är förutom den nya EP:n aktuella med gatuspelningar, popup-hemma spelningar och konserter i hela Sverige under 2019.

www.Jazzgangstermachine.com
https://open.spotify.com/artist/1MeyPGemkoQ78PeRICVm0H?si=DH77SmivSAu6OVeQ1oU3xA

PEACE ON EARTH
Peace on earth är ett Göteborgs-baserat rockband som startade under dom kalla decembermånaderna 2017 i ett garage i Härlanda. Axel Larsson hade hela sitt liv spelat trummor i mängder av band men aldrig riktigt känt att det var helt rätt. Efter många ångestladdade timmar av funderande över vad han skulle göra med sitt liv bestämde han sig för att köpa en gitarr och börja om från början. Tillsammans med Samuel von Bahr (Holy now) på bas och William Soovik (William Soovik Grand finale) släpptes den första skivan ”Silent killer” 2018 på Peephole recordings. Musiken blev en härlig blandning av band som Radiohead, Nirvana och Dinosaur Jr. Nu är 2a skivan klar att släppas och en 3e skiva är redan under inspelning.

https://open.spotify.com/artist/69DMaHJsPpX24CqtarZDov?si=SXm0FiVbQWqB9eNEd8aUlg

 


 

Kvartersscenen 2långs bar & restaurang har öppet från 18.00 – 23.00
Vår meny hittar du här!

2Lång samarbetar med sensus-svart

 

lör 9 nov

18:00-23:00

100-300 kr

Du gillar kanske det här också?